17 Temmuz 2010 Cumartesi

Strike a pose

1990 yilinda cikmis "I'm breathless" albumunde yer alir bu sarki..Madonna bu albumu kendisinin de oynadigi "Dick Tracy" filmi icin hazirlamis..Filmde Al Pacino ve Dustin Hoffman ile beraber oynamis Madonna..Bu videoda 18. yy Fransiz temasi hakim kostumuyle adeta Marie Antoinette'yi andiriyor. O da kim diyenler buyrunuz http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Antoinette


Johnny B.

Soylerken desarj olur insan..Biraz uzun surer fakat:) Filedelfiyali (ki boyle yazilmaz) rock grubudur Hooters..Eskidir cok..



Ka-ching!

Shania Twain Kanada dogumlu hint kokenli, guzel hatun kisisi..
Yil 2003..all we ever want is more,a lot more than we had before,so take me to the nearest store gibi sozlere sahip bir sarki bu..Ka Ching bir kasanin acilma sesi gibi bir sey..Tuketime,alisverise uyarlanmis bunyelere seslenen sarki.

tas dizebilirsiniz

İstanbul'a siz de gelin hal bos yer var burda:))) Camis kelimesini ilk duydugum yer.:))
Neyse, Mc Hammer'in bir meshur sarkisi vardir, o da budur..Bayildigim dizi Glee'deki versiyonu icin http://www.twitvid.com/227NZ




Grup Vitamin nasi demis: http://www.dailymotion.com/video/xcf9ea_grup-vitamin-dokundur_music

respect my authoritaa!

Cihangir'de bir evi bilir misiniz? Orda Kece hep respect derdi. Komikti..
Aretha Franklin soul'un kralicesi olarak bilinir. "Respect" yorumu goruldugu gibi superdir. Bir de "Son of a Preacher Man" vardir o da tadindan yenmez. Yale Universitesi'nden Fahri Doktor unvani almistir. Ayrica hic Amerika kitasindan cikmazmis,Avrupa'ya gitmemis misal.

queen under

Vanilla Ice'in begendigi sarki, hemen Ice Ice Baby'yi yapmis ardindan..:) Karaokesi cok zordur ozellikle "people on streets" kismi..Queen dir ne dense azdir.



Wembley'deki canli hali icin : http://www.youtube.com/watch?v=d-xVb1qsPCw

16 Temmuz 2010 Cuma

Felt Good

Gorillaz'in en guzel sarkisi demekten hic cekinmem..House M.D.'nin 3. sezon 1. bolumunde de calar bu sarki. Mis gibi koklanir, kasik kasik yenir,bagimlisi olunur.



"House M.D'de nerede caliyordu animsayamadim" diyenler icin: http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/a7a3ada23880c54d92164411eae6c5a2c54707a64fd4be0abd21c4ee4ad3a3e71f690f3928c2037b15980

15 Temmuz 2010 Perşembe

Around 144

Biraz dikkatle izleyince bir kac hata goze carpiyormus klipte..Ben farkedemedim..Pek de dayanamam bu sarkiya gerci:) Sozleri cok guzeldir sarkinin :P Ama isterdim bu klibi ben yapmis olayim..Sarkida 144 defa around the world deniyormus. Oluyu diriltir o ayri..


recel

Fransiz 'House' grubu Stardust'in nadide eseri.98 yazi parcasiydi. Bu klibin yonetmeni ayrica Daft Punk'in Around the World adli parcasinin yonetmeni olan Michel Gondry.Sozleri guzeldir sevdigine soylenir,cilek recelidir..


mousse!

Asil adi Mustafa Gundogdu olan Dj ve muzik produktoru hemsehrimizin iki buyuk hiti var; birinin adi "Horny" digerinin "Sexbomb"..Tatmin olmadim daha detayli bilgi isterim diyenler www.mousse-t.de buyursunlar:)


Sugar,baby..

Cirkin kaslari var bu adamlarin..Rhcp'dan araklanan bir bolumu var sarkinin..Klibi de kotu..E o zaman ne diye koydun buraya diyosunuz; haklisiniz sadece "So sexy....almost evil Talkin' about butterflies in my head" kismi icin:))

aaa!

Sarkici ve oyuncu olan Samantha ilk single ini bu sarkiyla 2000 senesinde cikardi. Sarkiyi gecen gun Radyo 3 te dinledim ve "aaa bu sarki!" dedim:) Buyrun siz de deyin..

13 Temmuz 2010 Salı

i-n-g

"They can't say we never tried" Dedikodularin dedigi su: Jagger bu sarkiyi David Bowie'nin esi Angela'ya yazmis..İliskileri varmis.Dedikodu iste. Sarki adami yipratir dinlerken.



Tori Amos yorumu icin: http://www.dailymotion.com/video/x3sxxc_tori-amos-angie_music

Showfull

Dire Straits candir

1977'de kurulan İngiliz grup..Islik calarak eslik edilir bu sarkiya,keyifle..Efsane Mark Knopfler "Gitar calan herkes unlu oluyor, biz de bir denesek ya." diyerek girmis bu yola. "Where do you think you're going" en sevdigim sarkisidir.




Basel'deki canli performans icin: http://www.dailymotion.com/video/x57kfg_dire-straits-walk-of-life-live-in-b_music

Michaelangelo askina!

"Heroes in a half shell,turtle power!":) Nerden cikti bu demeyin, heyecandan titrerdim okuldan donerken..Arkadasim Eser'in annesi bizim icin her bolumu kaydederdi ve kosa kosa onlara giderdim okul donusu..Bu giris muzigi baslardi ve ben hareket etmezdim ses cikmasin diye:) Nasil bir sevgiydi yahu bonibon sevgisi gibi.:)

Paint!

Tarih taa 1966..İlk hali virgulsuzmuz Paint it Black...Daha sonra Paint it,Black olmus..Sozleri Jagger'a ait. Bir adamin olmus olan sevgilisine matemi..Nip/Tuck sever misiniz bilmiyorum ama ilk bolumundeki ameliyat sahnesinde de calar bu sarki. Esra'm senin icin:)




U2 cover'ini dinleyin: http://www.youtube.com/watch?v=xnjbhXH283w
Nip/Tuck esliginde dinlemek icin: http://www.youtube.com/watch?v=9UooxuUT3yg

Paris dogumlu Daft Punk

(Tam) zamanindaydi bu sarki, boyle tam oturmustu:) Ustuste1500 kere bile dinleseniz bikmazsiniz bu sarkidan.Cakirkeyiftir, gupguzeldir, ozel mi ozeldir;)

12 Temmuz 2010 Pazartesi

you gotta operate the easy way

Tum universite hayatim diyebilirim bu sarki icin. .Baska da bir sey diyemem..

lets change the way we eat
lets change the way live
lets change the way we treat each other;)



and the Oscar goes to...

İste benim araba sarkim..Arabada sesi az olmayan kuvvette acip "have a good time good time !" diye cigiriyorum ben.:) Tavsiye ederim cok da leziz oluyor tadindan yenmiyor;)


Oh!

Parmaklarinizi siklattirir,huzur verir bu sarki..Sia'ya benzerligiyle dikkat ceken Mickey Green'in gercek adi: Michaela Gehrmann ve Avustralyali. 1984 dogumlu.



Daha cok detay icin: http://www.myspace.com/mickygreenmusic

İskoc erkek Japon kizla tanisirsa..

Bu aralar tv'de gosterilen bir Nestea reklami var. Fonda calan sarkiyi begenip ne oldugunu merak edenler icin bu video:)
Kt Tunstall'i muhtemelen "Black Horse and the Cherry Tree" sarkisiyla animsarsiniz, ya da sarkiyi dinleseniz "haa bu sarkiii!" dersiniz:)
Grubun solisti İskoc bir babaya ve Japon bir anneye sahip.Hafif catlak.


akillara zarar,tehlikeli

Bu sarkiyi sadece bir sekilde tanimlayabilirim:"Tavana kitleyen sarki." Evet kitler sizi..Bogulmadan cikin icinden, Portishead'e yer vermeden yapamazdim..:)


Behind The Who Eyes

Sasirdiniz degil mi? Ben bu sarkinin bu kadar eski oldugundan bihaberdim. 1971'de ortaya cikmis megersem. Yine de Limp Bizkit cover'ini tercih ederim, Hatta klibi ciksa da izlesem diye tv karsisinda bekledigimi bilirim, yok yahu gercekten "fred-halle kiss for 2 minutes" acisindan degil,valla:P


for yuuu uuu uuu uuu

2008 yilinda 4th generation Ipod Nano reklaminda tanistik bu sarkiyla. Jelibon gibi bir sarki..
Grup Brooklyn dogumlu.
"Does you inspire you" isimli albumun 4.sarkisi bu çilek kokulu "Bruises."
Sarkiyi dinlerken kendimi kocaman bir caddenin ortasinda kollarimi yukari kaldirmis, gozlerimi kapamis gulumserken buluyorum. Tanidik tanimadik herkes yanimdan gecip gidiyor ben sadece masmavi gokyuzune kucak acmis gulumsuyorum..Gibi..:)




Daha detayli bilgi ve bir suru baska sarkilari icin : http://www.myspace.com/chairlift

11 Temmuz 2010 Pazar

Susmayani susturan sarki

Pink Floyd'un Wish You Were Here albumunden uzun upuzun bir sarki..Dinlerken kurdugunuz hayalde kaybolabileceginiz, baska dunyalara gidebileceginiz super introya sahip sarki..
Syd Barrett icin yazildigi soylenir.



Syd Barrett: Pink Floyd eski uyesi..Psikolojik sorunlari ve uyusturucu bagimliligi nedeniyle gruptan ayrildi,ve yine uyusturucu sebebiyle hayatini kaybetti

Robbie-d way

Tarih 10 Ekim 2001..Bir Robbie Williams konseri..Mekan ise hayaleti olmak istedigim Londra'daki meshur Royal Albert Hall..
R.W. Paul Anka'nin muthis sarkisi My Way'i soyluyor..Ben de Tv karsisinda acaba nasil soyleyecek diye bekliyorum..
İzlerken o salondaymisim gibi hissedip butun tuylerimi diken diken eden "Robbie usulu my way"...
Sonunda annesine seslenisiyle gozlerim doluyor, aaa ben agliyorum :)