10 Temmuz 2010 Cumartesi

at least not TO-day

"Sooo Sally can wait..." az mi dinledik az mi soyledik bu sarkiyi eyy 90 li yillarin sarkilari ile buyuyenler:)  Bu parca "Ati alan Uskudar'i gecti, gecmise mazi derler "ya da "Salla gitsin bozma moralini" gibi alt basliklarda da toplanabilir. Giris biraz "Imagine"'i andirir ama guzeldir yine de lezizdir.


gotur beni bir yere;
gecmisin geçmedigi,
gidenin gitmedigi,
silenin silmedigi




Bunu seven bunu da sever  http://www.youtube.com/watch?v=iul4SBlHIf8

Father&Son

Sarki ilk dinlediginiz an sizi vurur, ve dusunursunuz bu sarki "fazla" seyler hissedilip yazilmis diye. Evet haklisiniz da, Bono olen babasi icin yazmis bu sarkiyi.. 20 yil kadar once annesini kaybedip "I will follow"  isimli parcasini icra eden Bono babasi icin de "Bazen tek basina basaramazsin" demis.
Bu sarkinin "a house doesn't make a home" cumlesi sarsicidir, goz doldurur..


Bono&The Edge bu sarkiyi kanepeye oturmus soylerken versiyonu ise : http://www.dailymotion.com/video/x2zoqt_u2-sometimes-you-cant-make-it-on-yo_music

Uptown Girl

Bir Billy Joel klasigidir aslinda..Westlife'in Claudia Schiffer'i barindiran klibi cok eglenceli.Zengin kiz-fakir oglan temasina deginen komik sozleri ile sarki universite zamaninda dilimizden dusmezdi. Yalnizca Billy Joel guzel soyler bu sarkiyi o ayri:)




Billy Joel yorumu icin  http://www.dailymotion.com/video/x9foq2_billy-joel-uptown-girl_music

World! Hold on!

Love Generation isimli calismasiyla kendini bize fena sevdirmis bir Dj olan Bob Sinclar Antalya'ya geliyor. Kendisi 1967 dogumlu ve asil adi Christophe Le Friant. Ayrica Yellow isimli produksuyon sirketinin sahibi.



Club Inferno 
Merkez Mah. Deniz Cad. No:1 Kemer
Antalya
 

Unforgettable

Nat King Cole un kizi...31 Temmuz 2010 da İstanbul Fenerbahce True&Blue da sahne alacak.
Unutmadan, 8 Grammy odulu sahibi, şokola gorunumlu Natalie Cole un Ray Charles ile seslendirdigi "Fever" cover ini dinlemeden etmeyin:)



True Blue 
Fenerbahçe Mah. Fener Kalamış Cad. No:90 Fenerbahçe Koyu, Kadıköy

when there is only love..

The Ground Beneath her Feet 2000 tarihli bir Salman Rushdie romani aslinda. Konusu saplantili ask, ait olamama, Hindistan ve gocmenlik cevresinde donup durur. Romanin erkek karakterlerinden Ormus Cama, John Lennon ve Elvis Presley den etkilenen bir muzik dahisi.Vina Aspara romandaki sesi guzel disi karakter. Sarki, "The Million Dollar Hotel" filminin soundtrack inde yer alir. U2 nun solisti Bono, Rushdie nin romanini okuduktan sonra kahramanlardan Ormus Cama nin asigi Vina Aspara icin yazdigi sozleri kullanarak ortaya cikardi bu sarkiyi. Yani tum sozler Salman Rushdie ye ait.


12 m

Kanadali, 90 lar cocuklarindan olusan degisik bir isme sahip grup Crash Test Dummies..1994 yilinda Mtv Avrupa Muzik Odullerinde Best New Act odulune layik gorulmustu. Ben sarkiyla "Dumb and Dumber" filmindeki kusme sahnesinde tanistim ve "mmm" demeyi cok da sevdim:)..
Grup anlamsiz, sacma sozler yazmayi seviyor anlasilan:)

Crash Test Dummies ne mi demek? Buyrun: Motorlu araclarin can guvenligi testlerinde, asiri hiz, ani fren vs. ile meydana gelen carpismalara maruz kalan insan maketleri.


type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="400" height="334">
Crash Test Dummies - Mmmmm Mmmmm | video.mynet.com

8 Temmuz 2010 Perşembe

Joop;Go!

İcinde bu kadar klişe,arabesk cumleler barindirip da nasil olur insani bu kadar etkiler bir sarki..? Birini seviyorsunuzdur ama susarcasina..İstersiniz tam da o an her an- sarilmak..ve birakmamacasina bir daha...Sanki onu kollariniza almak icin herseyinizi verecek gibi..Boyle bir sarki bu haykirircasina...:))

hep dogru zamanda calan sarki

Duygularinizi yazarak dile getirmek, isteklerinizi kagida dokmek...Ya da hicbir zaman soyleyemeyip icinize attiginiz her bir kelimeyi satirlara dokmek.. İşte bunlar icin fonda:




Butterfly Effect ve Made of Honor filmlerinde cuk diye oturmustur sahnelere..Hep zamanında calar bu sarki..Dusundurur,aglatir..Ve sonra baska sarki calmaya baslar..

kov bostanci danayi

 Dominique Swain  in guzel bir insan olmasi kokar bu klip..Sarki sizi nerelere goturdu bilemem ama beni nefis Tunali tadındaki universite yillarima goturur. Ninni huzurunu hissederim..Soyle bir gozlerinizi kapatin sarkiyi dinlerken.. 




Daha detayli bilgilere http://www.shawnmullins.com/ adresinden ulasabilirsiniz.

j'ai "deja vu"

6 Temmuz 2010 Salı

Faithless a son 11

Macka Kadirgalar caddesindeki Kucukciftlik Parkina geliyorlar! Miss you less see you more diyecekler, Mass Destruction la devam edip God is a DJ ile hepimizi costuracaklar..

13 Temmuz 2010

13 Temmuz 2010 da İstanbul Kurucesme Arena dan duyulacak bu sarki.. Tricky versiyonu olan "Overcome" i da siddetle tavsiye ederim.



Turkcell Kuruçeşme Arena 
Muallim Naci Cad. No:60 Kuruçeşme

7 Temmuz 2010 Cemil Topuzlu Acik hava sahnesi

Caz piyanisti Chick Corea, festivalin ilk Açık Hava konserinde saksofonda Kenny Garrett, basta Christian McBride ve davulda Roy Haynes’den oluşan muhteşem bir kadro ile karşınızda!



Yunus&Esen

demişler ki:

Yaralara bak , bu Birinin Değil birilerinin ..!
İzi Kalır birinin , O Geçmeden İzi Kalır Ötekinin ..!
Hepimizin İzi , bir Dizi …
:))

Siyah gozlu bezelyeler

Hatirlarsaniz U2nun 3 boyutlu konseri sinemalarda gosterilmisti, ben tarafindan begenilmisti:) Simdi ise Black Eyed Peas 3 boyutlu konser icin kollari sivamis ve James Cameron ile anlasmis. I gotta feelin...

good lovin

Bu sarkiyi dinleyip de begenmedim diyecek insan yoktur bence, en azindan cevremde yok..:) Mutlu sabah sarkisi  huzur dolu..Asik olmak istenen ask kokan sarki,daha ne olsundur:)


5 Temmuz 2010 Pazartesi

6 Eylul 2010

Gercekten olur da gelirlerse-ki hala inanmiyorum geleceklerine- bu sarkiyi soylemeyecekleri kesin..

Ama ben onlarla buyudum..



Atatürk Olimpiyat Stadyumu 
Atatürk Olimpiyat Stadyumu - İkitelli

JJ

"Leblebi yutmus gibi soyluyoo" derdik bu kadın icin.. Kucuktuk, bilemezdik:)


in the air

un jour  il sera beau comme un dieu.. unutulur mu? unutulabilir mu?


Early in the mornin

İcim kipir kipir bir fena olur..Karaokesini yapasim var cok fena:)
Tattva ve Govinda da dinlenesi...

Track2

Bagara cagara:)

iste!

İste uzun bir sure dinlemeden duramadigim Groove Armada sarkisi...Klibine de sarkiya da hala cok bayilirim..Hep olsalar hep soyleseler..Canimlar..

call 411

4 genc kiz..Pek de hatirlanacak onemli bir muzik durumlari yok..Ama o kadar cok dinledim ki zamaninda bu sarkilarini..Bir diger guzel sarkilari Teardrops..


whoo-hoo-ooo

2001 yilinda Vodafone reklam muzigiyle tanidim bu sarkiyi..Reklam da cok eglenceliydi..Dandy Warhols Amerikali grup ve bir sarkilari ezan esliginde baslar, ilginctir..We used to be friends isimli diger cici sarkilari Azra Akin li bir reklamda kullanilmisti...


Kim bu Alice?

Raks kasetleri hatirlatan sarki: Living Next Door to Alice..
Sarkiyi ilk kez 1972 yilinda Avustralyali bir grup olan New World soylemis; ama sarkinin buyuk basarisi Smokie ile gelmis..

Who the Fuck is Alice remixiyle daha bir guzeldir.



ay ay Cezmi

1990 yili Amerika listelerinde 1 numara olan sarki; Ice Ice Baby..Azcik Queen-Under Pressure dan arak, azcik degil bildigin arak:)

Limp Bizkit ve Korn cover lari da mevcut.




Jim Carey severler suraya http://www.youtube.com/watch?v=XoWdYYKdbLI&mode=related&search=# bi goz atsin.

Yoncimik

"Okai yamasita kumbamba kumbamba" baslangiciyla Japonca sevgimiz pekismisti:) Sozlerini Ercan Saatci yazmis 1994 yilimizi renklendirmisti.."Ah bir baksa uzunlari yaksa" sozleriyle kafami bayagi karistirmisti..

Orjinali Jessica Jay- Broken Hearted Woman...


Tori Dunyasi

Gelelim Tori Amos un o meshur "under the pink" albumunden Cornflake Girl sarkisina..
Bu sarkinin "You bet your life it is" kismini sesini incelte incelte soylemeyeniniz yoktur heralde..Tori Amos un dunyada taninmasini saglayan, icinde muhtesem bir piyano solosu barindiran, insani sagdan sola dalgalanma moduna sokan cilek gibi sarki..



ooooh feel like crying

Laetitia Casta ve Chris Isaak...Ayni zamanda hem erkeklerin hem de bayanlarrin gozune hitap edecek bir klip..Chris Isaak in o tarifi zor fena sesi kotu kotu seyler yapma istegi uyandiriyor.:) Az ugrasmadik ezbere soyleyebilmek icin..
Ayni zamanda "Eyes Wide Shut" in soundtrack inde yer alir..



dibidibi diii dap dap dadaptap

"Aym dı scatmeen" die bagarisini hic unutmadigimiz bu adamin asil adi John Larkin..Kendisi kekeme... 
 95 yazi boyunca bizi skaradubibibadilibibiabababibobobup diyerek ortalarda dolastiran adam..
99 yilinda hayata veda etti.


4 Temmuz 2010 Pazar

Nepi Klasigi

Bu sarkiyi bilen, seven kac kisi var bilmiyorum ama baska bir sarki ararken yanlislikla "iyiki" bulunmus sarkidir.. Haydi sevin..



Cilek tadinda bir diger sarkisi "Tomorrow" da dinlemeye,listelemeye deger. Grup Finlandiyalı; belki de Fin demeliydim:)

Kazara

Ozel sarki, gulumseten sarki, cok degerli:)



"Accidents will happen, we only hit and run." Elvis Costello.

Dinledikce dans eder dans ettikce tekrar asik olursunuz:) "Because everybodys after laa-a-a-aav"

donnez moi une suite au Ritz, je n'en veux pas ! Des bijoux de chez Chanel, je n'en veux pas !

Zaz henuz yeni tanistigim bir isim..Je Veux, sozleri ve melodisi ile kalbimi bir anda fethetmiş bir sarki..Buyrun begenin..




Daha detayli Zaz dinletileri icin : http://www.myspace.com/zazofficiel buraya gidin.

Remember Them?

Bu sarkiyi animsayacak kadar eski misiniz?:)
Blueboy İngiltere Berkshire'dan...Gitarda Paul Stewart , vokalde ise Keith Girdler var. Solist 2007 senesinde kanser yuzunden oldu.

She Said beybeybeybeybee:)

İste aylardir dinlemekten bikmadigim super bir sarki; Sesin sahibi Londrali Ben Drew..Kendisi 1983 dogumlu.

Music way of Life

Tuyleri diken diken eden sarkidir "My Way".. duygularini kalbinde,midende cinlatan ses Frank Sinatra..Baska bir isimle baslayamazdim bloguma.. Herkes hosgeldi, herkes bence hosbuldu..